6. září 2006

Tohle bude ještě velmi zábavné, protože držitelé zneplatněných licencí obratem zažalují stát. Tyhle přízemní věci jsme my všichni vizionáři digitální televize nějak nevzali v úvahu, že?

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Hlavně se mi líbí titulek dnešních HN: "Nova zbrzdila digitální vysílání".
Za danou situaci může špatný postup rady nebo špatný výrok soudu, ale určitě ne Nova.

Anonymní řekl(a)...

Docela pobavi, je-li pravdiva nasledujici zprava: RRTV zaslala dve rozdilna oduvodneni v de facto stejne veci stejneho uchazece.

K neuvereni mi pripada vyrok sefa RRTV, jak je zakon spatny, protoze RRTV musi zduvodnovat sve rozhodnuti i neuspesnym uchazecum. Coz je asi mimo sily RRTV.

Nechapu, proc si RRTV nenajme dobrou zahranicni advokatni kancelar, ktera by ta rozhodnuti napsala a oduvodnila nenapadnutelne. RRTV ma moznost sirokeho spravniho uvazeni. Proto napsat takove rozhodnuti normalne by nemel byt problem.

Nahrada skody zpusobene nezakonnym rozhodnutim RRTV, to bude legrace. Puvodne uspesni ucasnici se ted vyjadruji diplomaticky; "vyskakovat si" = snizovat sve sance ziskat licenci v dalším rizeni. Pokud v novem rizeni rozhodnuti licenci nedostanou, zaloby na nahradu skody podaji a vyhraji.

Neznam vsechny detaily, ani pravni upravu. Jenom tip: RRTV chce prijmout nove rozhodnuti; pridelit licenci stejnym uchazecum. Pry je ale duvodem zruseni puvodniho rozhodnuti i skutecnost, ze RRTV menila podminky souteze v jejim prubehu. Je-li to pravda, musi RRTV vyhlasit novou soutez; uchazeci musi mit moznost upravit sva podani podle novych podminek. Jinak bude rizeni zatizeno stejnou vadou a soud by je mel opet zrusit.




Na netu jsem zahledl, ze (nekteri) dalsi uchazeci navrhuji vyloucit Novu z pridelovani licenci. Je-li to pravda, nekdo se tu zblaznil.