21. září 2006

Ta dřina na tom nesmí bejt vidět

Z cesty jsem se vrátil v neděli a od té chvíle jsem se nezastavil. Napsat Weekly, dodělat Inside Report 10/2006, vymyslet to a zařídit ono... Uštvaný, naštvaný, nevyspalý, ve skluzu se spoustou věcí. Ta dřina na tom nesmí bejt vidět, řekl klaun krasojezdkyni. Jistě to byl starý klaun; takovou věc se člověk učí celý život.
Tedy navažme přetrženou nit. Cesta, z níž jsem se v neděli vrátil, byla velká tisková konference Aceru v Monte Carlu, neobyčejně nóbl, přesto dost zajímavá (to nebývá běžná kombinace). Acer je dnes čtvrtý největší výrobce PC na světě, což je samo o sobě pozoruhodné, a za tři roky chce být druhý po Dellu, což je ještě pozoruhodnější - hlavně když vezmeme v úvahu, že většina toho, co prodává, jsou přenosné počítače. Nové notebooky mě moc nevzrušují, ale úvahy o tom, že v budoucnu se musí počítat s novými form factors (form factor pécéčka v obchodních počtech je dnes notebook, desktop nebo server), to mě naopak zajímá velice. Acer tam náznak takové věci předvedl, napíšu o tom brzy víc.
Monte Carlo fotografované diktafonem Olympus, 10.9. 2006Prošel jsem se po městě, tedy po státě Monako, a fotografoval jsem - diktafonem! Foťák jsem totiž před odjezdem doma nenašel. Olympus W-10 je opravdu především diktafon, fotoaparát o rozlišení 0,3 megapixelu je tam spíš pro legraci, anebo z technické bravury, že to jde. Obrázky to dělá, ale... no, podívejte se sami. Fokus je samozřejmě fix, ostřit při tomhle rozlišení stejně není co. V Monte Carlu je pěkně, dalo by se tam určitě strávit pár dní. Nebo zbytek života.

5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Před více než půlrokem jsem si od nich koupil (a to po dvou letech poté, co jsem učinil totéž v případě jejich o dvě generace staršího modelu notebooku) ten jejich tehdy aktuálně nejlepší model.

Po půlroce se mu však prošoupala "metalíza" levého tlačítka trackpointu až "na průsvitný plast" (což se mi s jejich ředchozím téměř tři roky starým modelem nestalo ani po jeho ještě intenzivnějším několikaletém používání).

Holt někde na ty jejich nóbl akce "pouze pro zvané" asi ušetřit musí...

Anonymní řekl(a)...

Nemam rad Acer. Notebooky sice povazuji za zbozi charakterem nebezpecne se blizici spotrebnimu, ale vadi mi, ze notebook je vyraben s jedinym ohledem - dosahnout co nejnizsi ceny. To neni spatna strategie, ale.. jak bych to rekl: na party Lidlu ci Penny Marketu bych asi taky nejel.
Kdyz vzpomenu na svuj ThinkPad, senzory nakloneni, skriptovatelne vetraky a cidla teploty, titanove panty ci AccessIBM, nedovedu si predstavit, co bych se chtel (krom marketingu) od Aceru dozvedet.
Ale na clanek o form factors se vylozene tesim.

BTW AKB> Tvuj blog je tak dobry, ze snad zacnu cist Inside. Zajimava cesta, od blogu k casopisu, clovek by cekal spis obracenou :-)

Czech NR řekl(a)...

Pockej, hcz, on autor presel od blogu k casopisu? Nejak se mited nechce kontrolovat, kdy co zaclo vychazet, ale rekl bych, ze ty veci byly v case razeny jinak. Ale tak jako tak, bych prilis nenaznacoval pricinnou souvislost :-).

Anonymní řekl(a)...

tou cestou "od blogu k casopisu" jde hcz, ne autor blogu ... ;)

Anonymní řekl(a)...

presne tak, jak rikal m. hovorim o ceste ctenare, od ctenare blogu AKB k ctenari Inside.