17. června 2007

Kdybyste měli někdy pocit, že máte nos moc nahoru...

...poskytněte rozhovor nějakým masově čteným novinám a počkejte si na diskusi pod článkem. Skvěle vás to dostane zpátky na zem. Vyzkoušel a doporučuji.

9 komentářů:

Unknown řekl(a)...

Nevím kdo řekl, že diskutování pod články je diagnóza, každopádně podle těchto komentářů se mi zdá že ta diagnóza je dost vážná.
Počkat, teď právě diskutuju !?
Někdy je dobře být mediálně naprostá nula jako já :)

Anonymní řekl(a)...

nemám login na iDnes, tak zareaguju tady ;) musím říct, že když už se objeví takový na mf dnes rozsáhlý rozhovor, tak bych pravda čekal od pana Bucherta lepší otázky :) a co se diskuse pod článkem týče - nikde tam není nic o Hitlerovi, to je jediné překvapení (aspoň ti komunisti tam jsou, že by česká varianta?)...

miso řekl(a)...

Myslim si, ze ten rozhovor sa panovi Buchertovi prilis nevydaril, bol taky nemastny-neslany. Diskusia bola na (bohuzial) standardnej urovni, nerobte si z toho tazku hlavu.

Jan Vaněk jr. řekl(a)...

Taky se přidám k těm, co si říkali, že ten rozhovor není žádná sláva, zajisté více vinou tazatale než tázaného ;-) Ale my samozřejmě nejsme cílovka, těžko soudit, třeba ho běžné čtenářstvo ocenilo (můžu se zkusit zeptat rodičů :-) Diskuse na iDNESu mi připadá skoro jako nějaká obecná parodie, na obsahu článku natolik nezávislá, že se nedá brát vážně.

akb řekl(a)...

Ale ne, neutěšovat :), já přece nic jiného nečekal, jen mě vždycky deprimuje ta totální nemožnost komunikace. Myslím, že mi vážně nevadí, když mi někdo řekne, že jsem blb - ve spoustě ohledů jsem, jako my všichni - ale vadí mi ty řeči absolutně mimo realitu, člověk se nemůže ohradit, protože vlastně není proti čemu... Amorfní hmota. Dost; začínám vieweghovatět.

Czech NR řekl(a)...

Clanek jsem si v novinach zvlaste zalozil, abych si pocetl po zbeznem prolistovani. A nezklamal, i kdyz asi jinak, nez jsem ocekaval.
Prvni dojem byl ten, ze jste nezklamal - nelacine odpovedi, snaha o realisticnost, i kdyz by mozna nejaci experti mozna nasli nejake chybky ci veci k diskusi (coz ja nejsem).
Asi tak v pulce rozhovoru mi zaclo byt lito tazajiciho, protoze jste se ne a nechytit na zadnou udicku - vzdycky mirne skepticka odpoved na par radku. Bacha na to, takhle s vama do MF Dnes uz rozhovor delat nebudou (nejsem schopen se sam se sebou dohodnout, jestli o to stojite nebo ne :-)) :-).

A drobna ke komentarum: vy jste je cetl? Mohl jste tusit, jak to dopadne (a jiste jste to tusil, co si budeme povidat). Ale na druhou stranu chapu, ze to cloveku neda. Neni to totez, ale klepu se na kazdy komentar na svem blogu...

Czech NR řekl(a)...

P.S.Ted bych vam navrhoval zalozit si dalsi blog (kdovi, jestli uz nekde dalsi, vedle akb a abbys, neni), na kterem muzete napsat post o diskusich o diskusich o clancich. Rekurze...

Anonymní řekl(a)...

Petře, to není o tvém chlácholení. To je o doporučení prostě diskuse pod články nečíst. Neřeší nic. Sám se učím čím dál intenzivněji jedno slůvko: "nemusím" ;) A taky se ho učím vyřknout (nebo si ho alespoň myslet) s úsměvem.

Gaussova křivka je dost neúprosná: nezanedbatelná čast každé populace jsou jedinci vcelku mdlého rozumu, bohužel v realitě často dost ofenzivního povahy. Přesně ti obsazují neřízené diskuse. Tudíž opravdu je to o sebekázni diskuse nečíst ;) Nemusíš. Tedy dle mého.

Měj se krásně, skvělý rozhovor, vychutnal jsem si ho v papírových novinách ;)

Tvůj M.S.

Anonymní řekl(a)...

vieweghitida je velmi nebezpečná nemoc, rozežere vás zevnitř, na to pozor! Báječný rok (Deník 2005) je toho velmi smutnou ilustrací...

Jinak k tématu internetových diskusí zde:
:-)

- Ty zlolajná čubko, jak dlouho se budeš posmívat práci prostých lidí, popanštělá krůto?! Sama pocházíš od volů a z hnojníku – a posmíváš se práci mlynáře! A co máš proti starým lidem, počkej až budeš sama stará!
(Dotazy z online chatu s Boženou Němcovou)

Ale abychom Vas jeste trochu utesili ;-), pěkně to sepsal Patrick Zandl: