25. června 2007

Indigové děti

Byla kdysi beat generation. Pak květinové děti. Pak konzumní znuděné frustrované Husákovy děti, na druhé straně drátu neméně konzumní znuděná frustrovaná generace X. Pak MTV generace, generace Matrixu, metrosexuálové a frikulíni. Teď přicházejí indigové děti. To jsem zvědav, jak s tím světem zatočí, než se z nich stanou učitelky a manažeři a popeláři a traktoristi a počítačové grafičky a konzultanti a květinářky a předsedkyně vlád a pasáci a děvky a dobrovolní dárci krve a vojáci a reklamní textařky a udavači a zdravotní sestry a nevyléčitelně nemocní a tak dále. Jako se stalo se všemi dosud, všem dosud.

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

no, po shlednuti vyznamu ve Wikipedii jsem se jednak usmival, jednak mi zatrnulo. Asi starnu :)

Btw -- u nas toto hnuti jiz davno razil Peter Nagy a jeho 'Profesor Indigo' :)

svědek řekl(a)...

Tak, tak, na čo byť zložitý? Hit našich ranných gymnazijních let.

Petře, obdivuji Vaši výdrž zabývat se strojvůdci a otázkami cui bono současné politiky. Moji politickou frustraci po opoziční smlouvě teď vystřídala taková post-apatie, ze které možná už není návratu. Ale možná je to jen věkem...

Andrej řekl(a)...

Indigová literatura často mluví o "univerzitních výzkumech" a "zpřízněných vědcích", neexistují však žádné skutečné citace. Podle některých odborníků, jako je např. Russell Barkley, profesor psychiatrie, "tyto teorie nestojí na vědeckých základech. Nejsou dostupné žádné výzkumy." Barkley také vyjádřil znepokojení z toho, že problémové děti bývají jednoduše označeny jako "indigové", což může oddalovat odpovídající diagnózu a následnou péči, která by jim mohla pomoct.
--Kritika a skeptické názory