17. února 2007

Směr Praha

Konečně se začíná mluvit jasně:
Общественное мнение в Польше и Чехии разделилось, и перспектива оказаться под прицелом российских ракет может оказаться дополнительным аргументом против военного сотрудничества с США.
A to je BBC. Něco vlastenečtějšího na .ru nemám náladu hledat. Minulý čas ovšem není na místě: ještě se nerozdělilo, teprve se rozdělí. Místní specialisté na rozdělování veřejného mínění na tom už pracují. Tak či onak, vypadá to, že nepříjemné povinnosti zaujmout jasné stanovisko se už slušný člověk nevyhne.

7 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Kvůli tomu článku na BBC vážně lituju, že neumím rusky.

Anonymní řekl(a)...

Jinak jsem ale pro základnu. Myslím, že Američané jsou naši spojenci. Určitě jim dost dlužíme. Diskuse, jestli ten radar sníží nebo nesníží naši bezpečnost, mi připadají zbabělé.

svědek řekl(a)...

V posledním Reflexu je užitečný článek od Halady o podobném radaru, který už je součástí sil NATO. Stojí ve východních Čechách.

Unknown řekl(a)...

To jsem se toho teda dočet. To je
diskriminace těch so neumí rusky!!! :)

akb řekl(a)...

2 jiri: Think ahead, learn Russian ;)

Jan Vaněk jr. řekl(a)...

svedkovi: A na Blistech zase od Kotrby, samozřejmě vyhroceně stranický a v detailech zcela nesmyslný, leč užitečný pro nahlédnutí, co je Halada za (užitečného?) idiota (pokud to ještě někoho netrklo samo od sebe), a že ty radary si nijak zvlášť podobné nejsou. Přiložený záznam diskuse jsem si zatím nepouštěl, je to dvanáctimegová kráva.

svědek řekl(a)...

Malému čtenáři: Díky za tip na Kotrbův článek.
Ten však neříká však o moc víc, než že střední vyzářený výkon uvažovaného radaru v Brdech má být 63x vyšší. A to, pokud vím, není jádro pudla, veřejné debaty o tom, zda radar ano či ne. V tomto kontextu mi Haladův článek nepřijde zavádějící.