29. července 2007

Perioda vzorkování

Vrátili jsme se z dovolené, s nechutí zběžně zjišťuji, co nového ve světě. Zdá se, že nic. Když prodloužíte vzorkovací interval, ztratíte sice nějaké množství informace, ale zároveň odfiltrujete část šumu. Jak by se člověku změnil pohled na svět, kdyby (důsledně) sledoval zprávy jen jednou za čtrnáct dní? K větší lhostejnosti. Uškodilo by to něčemu?

5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Ja nesleduju TV, nectu noviny, idnes.cz, novinky.cz, atd. uz rok a nic se mi nestalo. :)

tom řekl(a)...

myslím, že současná média neposkytují podstatné informace a bulvární nesmysly, které dnes plní i většinu tabloidů, ke svému životu nepotřebuju. tak jsem je vypustil a zatím na sobě žádnou újmu nepozoruju ... :-)

Unknown řekl(a)...

co to znaci ? ze udalosti s dobou vyskytu v mediich kratsi nez XX dni nemaji vyznam ? to by asi mohla byt pravda, zejmena, kdyz si clovek uvedomi, jak nutne aktualni jsou bulvarove clanky. ted jeste najit tu mez...

Czech NR řekl(a)...

Staci nechat ostatni, aby filtrovali, tj. zanechte cteni deniku a ctete pouze odborny tisk minimalne s mesicni periodou. A k tomu napr. dobre blogy atd.

Anonymní řekl(a)...

Bojim se, ze vetsi lhostejnost vede k tomu, ze lidi, tkeri lhostejni nejsou si mohou delat co chteji, protoze vsem ostatnim je to jedno. Zejmena co se tyce politiky to neni dobry postup.