3. listopadu 2007

Drátové wi-fi kanape

Není to špatný hotel, jen tak trochu vypadá, jako by ho projektoval Erich Honecker. A Vasil Biľak tu dělá údržbáře. Už při pohledu z taxíku jsem tušil, že zůstanu offline. Seznam hotelových služeb je sepsán jen ve francouzštině a pochopil jsem z něj jen slovo modem. Ale pro jistotu jsem se šel zeptat.

"Ale jistě, máme tu wi-fi," řekla slečna v recepci velmi francouzskou angličtinou, které se nebudu posmívat, protože je to jediný jazyk, jímž se tu lze domluvit - a kéž bych uměl francouzsky desetinu toho, co ona anglicky.

"Opravdu? Ale já ho nějak nemůžu najít."

"No jasně! Pojďte, ukážu vám ho."

Tupě jsem za ní šel až do míst, kde jí došla angličtina. Pokynula rukou a řekla něco jako "kanapé".

A bylo tam. Kanape. Ne moc pohodlné. A u kanape šňůra do zdi s RJ-45 na konci. Ne moc dlouhá, sotva dosáhne ke kanapi.

"Voilà. Wi-fi hot spot - ici," řekla hrdě.

Ale funguje to. Jako ta francouzská angličtina. A je to zadarmo.

Abych nezapomněl, kanape, slečna, hotel a já se nacházíme v Cannes, kousek od Festivalového paláce. Zítra tu začne letošní Gartner Symposium, IT konference pro velké kluky. Těším se.

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

a?

Nejvyšší Vládce Vesmíru řekl(a)...

Já byl zas v Praze v kavárně. Slečna přinesla horkou čokoládu, a vida mou brašnu s notebookem, oznámila ,,Máme tu hot-spot", a hrdě namířila prstem na stůl. Dal jsem na něj teploměr, a co byste řekli? Pokojová teplota, samozřejmě.

Unknown řekl(a)...

gartner ? to je ta firma, co dela grafy, ktery kazdy prezentujici vyklada jinak ? :-) to jsou ti, co vymysleli tak irelevantni osy, ze je mozny stejnou otazkou ziskat dva absolutne jiny vysledky ? ale na druhou stranu -- to jsou asi ti, co dokazali do IT promitnout jakesi score.. tak nevim. v kazdem pripade sbirej dojmy a proossiiiiim podel se o ne :-)