2. dubna 2008

Mám home page

Konečně jsem dal dohromady vlastní web, trvalo mi to od odchodu ze Softwarových novin ostudně dlouho, ale měl jsem na práci spoustu jiných málo očekávaných věcí: když člověk vypadne z jedoucího vlaku, ještě se chvíli kutálí po náspu a pak zkoumá, co ruplo a co zůstalo celé. Zabralo mi to tři měsíce.

"Dal dohromady" je asi nadsázka, teď teprve začnu vychytávat chyby a hlavně doplňovat obsah. Kritika vítána, ale buďte shovívaví... jsem jen BFU.

3 komentáře:

Jan Vaněk jr. řekl(a)...

Já zírám - Apple vyrábí "website production tool" pro BFU, za jehož výstup by se nemusel stydět ani Microsoft v nejtemnější den 90. let.

Co že mezi blogy neuvádíte ten prostřední? (A koukám, že poslední post aKB@large je už zase zaspamovaný; nedaly by se tam komentáře nějak jednoduše vypnout bez odstranění dosavadních?)

Když v rámci vychytá(vko)vání nahradíte obrázkový nadpis s pseudomenu (a naprosto šílenými usemapami) na podstránkách (ani nemluvě o obsahu té pro studenty! to snad nedělal Frontpage ani v betě) textovým jako už je na homepage, nejen že mě učiníte (méně ne)šťastným, ale mělo by vám to pomoci i ve vyhledávačích. (Rovněž vrazíte-li jméno celého sajtu do jejich TITLE; "Novinek" a "English" je na webu spousta.) Ostatně, možná bych ho předělal celý: napřed jsem marně šátral myší po odkazech, a i pokud by se tam měly časem ocitnout, připadá mi, že vodorovná menu nad a pod záhlavním obrázkem se nepěkně duplikují. (Jen nevím, co konkrétně s tím; to už by chtělo profesionála.)

Tak mnoho štěstí, a konzultátorů.

akb řekl(a)...

Co budu umět, to si dám na seznam úkolů, díky. Bohužel asi těch méně naléhavých. Co mi kdo poradíte, prosím, jako vhodnější nástroj (na OS X) než iWeb? (Přinejhorším i na Win, ale přinejhorším - neposuzuju teď kvalitu OS, ale velikost monitoru :).

Anonymní řekl(a)...

No, fakt je, že obrázkoodkaz vedoucí na hlavní stranu vypadá, jako by měl vést na další samostatné kategorie (Trh IT v ČR a střední Evropě, Podnikové systémy ...). Možná by se hodilo výčet upravit.
Nicméně, citát od Gibsona je skvěle vybraný. Obrázky v záhlavích jsou také pěkné. Moc se mi líbí i vodovková Kleopatra jako odkaz na blog.
Zkrátka nepředělával bych to zase moc radikálně, jelikož základ není špatný.

A propos: Pokud zrovna JVjr kritizuje nějaký web pro nepřehlednost, tane mi na mysli úsloví o kovářově kobyle.