Zaujalo mě na lahvičce 60% lékařského lihu: "Nepochází z přežvýkavců." Že by nám na chemické škole něco podstatného zatajili? Nebo něco podstatného zatajili někomu jinému? Nepochází autor etikety z přežvýkavců?
Za úvahu též stojí, že formulace nevylučuje živočišný původ špiritusu jako takový. Pořád by ještě mohl ten líh pocházet z pakobylek, koaly či rysa ostrovida. Právně by to bylo čisté. Technicky je to představa monumentální, hodná dobře vypsaného pera autora sword & sorcery románů.
6 komentářů:
Jen jestli za tím nebude ono slavné: "Na kilo hoven kilo cukru."
Čistě teoreticky, kdyby se při sklizni brambor, obilí nebo melasy (nebo z čeho se to dnes líh vyrábí) připletla do surovin kráva :-), pocházel by pak produkt z přežvýkavce? Ale destilace by zřejmě většinu molekul, pocházejících z krávy odstranila, stejně jako nějaké další chemické a mechanické procesy předcházející destilaci ;-))
Tady teda v dokumentu z chemické školy o zvířátkách při výrobě lihu nic není
http://www.vscht.cz/kch/kestazeni/sylaby/liho.pdf
Možná by raději měli napsat, z čeho produkt pochází, asi to bude kratší výčet než výčet toho, z čeho nepochází ;-)
no když vezmu v úvahu liborovu teorii, tak by tím postupem mohl vzniknout homeopatický hovězí líh, ne? ;-)
Možná nové nařízení EU? :) V tom případě se na sáčku se želatinovými medvídky brzy dočteme "pochází z přežvýkavců"...
tohle to trochu vysvětluje řeklabych :) celý je to o TSE nejspíš... http://uskvbl.cz/attachments/314_REG_1_2001_BSE_III[1].pdf
Nepochází z přežvýkavců. Tohle jsme našli i na Aqua Purificata :D
Okomentovat