14. ledna 2014

Na iCollege se můžete přihlásit do pátku

Je to jen takové zrychlené MBA?, ptal se mě tuhle někdo. — Kdepak.

Máme za sebou tři běhy iCollege a od konce února probíhá čtvrtý. Schéma je jednoduché. Přihlásíte se a projdete výběrovým řizením. Budete-li přijati, zaplatíte školné a zavážete se po devět sobot od rána do večera být ve škole, jakož i dělat nějaké domácí úkoly. My uděláme vše pro to, abyste si z té školy odnesli maximum. Opatříme špičkové lektory a důkladně s nimi probereme, co a jak mají učit. Přivedeme hosty, k nimž není snadné se dostat, aby s nimi studenti mohli diskutovat.

Učí u nás třeba Adam Herout, Josef Šlerka, Jan Vetyška, Michal Bláha či Marek Prokop, a vedle nich samozřejmě též někteří ze zakladatelů projektu: Olda Neuberger, Petr Krajíček, Tomáš Nielsen a já. Mezi hosty uplynulých semestrů byli 3D guru Josef Průša, generální ředitel České spořitelny Pavel Kysilka, generální ředitel Seznamu Pavel Zima a výkonný ředitel téhož Michal Feix, podnikatelé Jan Barta (ePojištění a kdeco dalšího), Miloš Endrle (Geewa), Vít Horký (Brand Embassy), John Vanhara (Shipito), Michal Illich (Wikidi), Jiří Fabián (Vendavo), Vlastimil Vávrů (Maternia)...

V podtitulu iCollege stojí „vzdělání pro podnikání na internetu“ a je to pravda, ale ne celá. Ve skutečnosti by tam měla být (a možná jednou bude) obecnější formulace: vzdělání pro dobrou práci v jednadvacátém století. Učíme technologie (ne do detailů, ale koncepčně — jak se domluvit s lidmi, kteří se v tom vrtají až po ty jedničky a nuly), manažersko-podnikatelské řemeslo (byznys plán, byznys model, řízení formy podle finančních ukazatelů, právní minimum...) a soft skills (jak prezentovat, jak prodávat, jak psát...). Neodvažuji se tvrdit, že učíme tvořivost... ale učíme ji, je to obsaženo v přístupu a ve způsobu, jakým se snažíme vše dělat.

Měl bych ještě vyprávět o tom, že se seznámíte se skvělými spolužáky (a budete s nimi spolupracovat na praktických úkolech v malých týmech), že prožijete večírky včetně vyhlášeného prolínacího s absolventy předešlých ročníků, že poslední den se koná monumentální hackathon. A tak dále. Ale především: jestli se nepřihlásíte včas, to jest do pátku 17. ledna do 23:59, tak si budete muset na to vše počkat zas půl roku.

Žádné komentáře: